

Sos Teriyaki palce lizać 🙂
Kto lubi sos Teriyaki i jego chrupiącą glazurę ? To niezwykłe połączenie słodkiego i słonego smaku nadaje potrawom niepowtarzalnego „ kopa” 🔥. Podstawą oryginalnego sosu Teriyaki jest wysokiej jakość naturalny miód, sos sojowy, świeży imbir oraz czosnek. My już sprawdziliśmy, że najlepiej sprawdza się miód lipowy 🍯👌🏻https://www.brylamiodu.pl/pieczony-losos-atlantycki-w-sosie-teriyaki-na-bazie-miodu-lipowego/. Prócz ciekawych walorów smakowych, miód prozdrowotne działanie dla Naszego organizmu.https://www.poradnikzdrowie.pl/diety-i-zywienie/co-jesz/miod-lipowy-wlasciwosci-odzywcze-zastosowanie-jak-rozpoznac-miod-lipowy-aa-X77c-guRo-yTvc.html
Pieczony łosoś atlantycki z miodem lipowym
- Łosoś Atlantycki bez skóry
- Naturalny Miód
- Sos sojowy ( ciemny i jasny )
- Świeży imbir
- Ząbek czosnku

Sos Teriyaki: Sos sojowy ( ciemny i jasny ) należy połączyć w misce z łyżką miodu, dodając świeżo starty imbir i pokrojony w plasterki czosnek. Następnie wszystkie składnik dokładnie wymieszać.

Łosoś: Rybę dokładnie umyć i osuszyć a następnie zamoczyć w sosie Teriyaki na minimum 30 minut w lodówce. Wówczas należy rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec przez 20 minut. Ponieważ łosoś jest bardzo delikatną rybą, nie należy piec jej zbyt długo. VOILA 🙂

Smacznego 🙂