Miód Lipowy podstawą dobrego sosu Teriyaki.
Miód Lipowy podstawą dobrego sosu Teriyaki.

Sos Teriyaki palce lizać 🙂

Kto lubi sos Teriyaki i jego chrupiącą glazurę ? To niezwykłe połączenie słodkiego i słonego smaku nadaje potrawom niepowtarzalnego „ kopa” 🔥. Podstawą oryginalnego sosu Teriyaki jest wysokiej jakość naturalny miód, sos sojowy, świeży imbir oraz czosnek. My już sprawdziliśmy, że najlepiej sprawdza się miód lipowy 🍯👌🏻https://www.brylamiodu.pl/pieczony-losos-atlantycki-w-sosie-teriyaki-na-bazie-miodu-lipowego/. Prócz ciekawych walorów smakowych, miód prozdrowotne działanie dla Naszego organizmu.https://www.poradnikzdrowie.pl/diety-i-zywienie/co-jesz/miod-lipowy-wlasciwosci-odzywcze-zastosowanie-jak-rozpoznac-miod-lipowy-aa-X77c-guRo-yTvc.html

Pieczony łosoś atlantycki z miodem lipowym

  • Łosoś Atlantycki bez skóry
  • Naturalny Miód
  • Sos sojowy ( ciemny i jasny )
  • Świeży imbir
  • Ząbek czosnku
Miód Lipowy podstawą dobrego sosu Teriyaki.

Sos Teriyaki: Sos sojowy ( ciemny i jasny ) należy połączyć w misce z łyżką miodu, dodając świeżo starty imbir i pokrojony w plasterki czosnek. Następnie wszystkie składnik dokładnie wymieszać.

Miód Lipowy podstawą dobrego sosu Teriyaki.

Łosoś: Rybę dokładnie umyć i osuszyć a następnie zamoczyć w sosie Teriyaki na minimum 30 minut w lodówce. Wówczas należy rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec przez 20 minut. Ponieważ łosoś jest bardzo delikatną rybą, nie należy piec jej zbyt długo. VOILA 🙂

Miód Lipowy podstawą dobrego sosu Teriyaki.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Koszyk

Powrót do góry